lauantai 10. elokuuta 2013

viime viikon virkkauksia

Kesä on virkkauksen aikaa. Tilasin heinäkuun lopulla ison määrän uusia trikookuteita, joita nyt innolla kokeilen erilaisiin virkkauksiin.
Virkattu kori: suoravärjättyä pinkkiä trikookudetta, Ø 25 cm, korkeus 30 cm, paino 517 g. Virkattu 8 mm koukulla. Koukku kesti hyvin virkkauksen, mutta käytinkin metalikoukkua.
Vaaleansininen trikookude oli sopivan ohutta pöytäliinan ja sekä pienten korien virkkaukseen. Pöytäliina on virkattu 6 mm koukulla, liinan Ø 50 cm, painoa 511 g.
Nämä pikkukorit menivät ystäville mökkituliaisiksi! Myös keltainen trikookude oli sopivan ohutta. Siniseen koriin meni kudetta 82 g ja keltaiseen 121 g ja 6 mm virkkuukoukku oli käytössä.
Nämä korit annoin suvun pikkupojille (7 v ja 3 v)  kynien ja kaikenlaisten pienten aarteiden säilytysastiaksi. Korien värit ovat poikien toive-/lempivärejä. Raidallisen korin kude on paksumpaa ja 5 mm koukulla siitä tuli riittävän napakka kirjoituspöydän kynäastiaksi. Raidallinen kori painaa 121 g. Pienepi keltainen kori painaa 159 g ja suurempi 172 g ja näissäkin käytin 5 mm:n virkkuukoukkua.
Tässä pöytäliina on päässyt omistajansa keittiön pöydälle omaan "tehtäväänsä".
Kaikki nämä virkkaukset on tehty ilman ohjetta, ohje on syntynyt päässä sitä mukaan kun työ eteni...välillä purkaen ja taas uudelleen aloittaen. Vaikeinta oli saada kiinteillä silmukoilla virkatusta pöytäliinasta tasainen. Pienetkin kuprut tasoittuvat lopulta silitysraudan höyryssä!

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Nättejä virkkaustöitä. Itse kerin juuri yli 7 kiloa kudetta, jotta pääsen taas virkkailemaan lisää mattoja ja koreja.:)

Anonyymi kirjoitti...

Hain netistä ohjetta kalakuvioisiin villasukkiin, enkä löytänyt kuin Novitan sivuilta ohjeen ja niissä villasukissa kalankuviot on tehty huovuttamalla. Pitäisi tehdä pojalleni(ahkera kalamies) villasukat ohuesta langasta joululahjaksi. Päädyin Eeva Sinun sivuillesi ja näin todella hyvin taidokkaasti tehtyjä käsitöitä, joista sain taas itsellenikin paljon hyviä ideoita.

Hyvää Pyhäinmiestenpäivää

Toivottelee Marja