lauantai 27. heinäkuuta 2013

"Virkkauskoulu" Costa Ricassa

Tässä kuvakooste "virkkauskoulusta" Costa Ricassa!

Vein tuliaisiksi matkalaukullisen trikookuteita sekä muutaman kerän puuvillalankaa.
"Virkkauskoulu" kokoontui neljänä iltapäivä 3-5 tuntia kerrallan. Aika kului nopeasti ja kaikki osallistujat olivat ahkeria virkkaajia. Ainakin kuusi henkilöä virkkasi ensimmäistä kertaa, mukaan uskaltautui yksi 11 v. poikakin, oppiminen sujui kaikilta nopeasti ... joillakin jo toisella kerralla alkoi trikookudekorin virkkaus. Työn alla oli myös käsilaukku ja matto.
Seuraavaksi kuvia ahkerista virkkajista ja virkkauksista:
 
 Välillä virkkasimme mantelipuun katveessa!
Kanatkin halusivat tulla mukaan :)
Tässä ahkera ja innostunut 11v. poika opettelee virkkaamaan...ketjusilmukat ja kiinteät silmukat syntyivät nokkelasti! Suomessa virkkaus opetetaan peruskoulun toisella luokalla kaikille...Costa Ricassa ei lapsilla ole siihen mahdollisuutta.
Tässä iloinen ja ahkera virkkaaja uuden korinsa kanssa!
Taijan ja minun tuotokset seuraavaksi. Jätimme nämä paikallisten iloksi ja malleiksi tuleviin virkkauksiin!
 
Matka oli ns. aktiomatka Missionuorten toimintakeskukseen Costa Rican pohjoisosassa, Guanacasten maakunnassa. Linkki toimintakeskuksen (Bace) fb-sivuille: JUCUM  Olimme (9 hengen ryhmä) aivan maaseudulla... oma ensisijainen tehtäväni oli opettaa virkkausta Bacen lähiympäristössä asuville naisille. Virkkauksen opettaminen oli kivaa ja osa sydämestäni jäi sinne...tekisi mieli ottaa uusiksi... katsotaan miten käy :)

Vapaa-aikana virkistäydyimme:
- juhannusaaton vietimme Tyynen meren rannalla Samara beachillä!
 
-matkan lopulla laskimme vaijeriradalla "viidakossa" ! ja ihailimme eksoottista luontoa!
 
 
Kaksi viikkoa (17.-30.6.) kului nopeasti. Ajatuksissani palaan usein matkan kokemuksiin. Koin myös elämäni ensimmäisen maanjäristyksen...se oli kyllä erikoinen ja mieleenpainuva kokemus. Järistyksen voimakkuus oli 5.1 ja kesto 5 sekuntia. Paikalliset asukkaat sanoivat, että se oli voimakas ja lyhyt ja mitään pahempaa tuhoa ei tullut. Olimme tuolloin Nicoyan kaupungissa n. 15-20 km:n päässä maanjäristyksen keskuksesta, paitsi, että se oli 30 km:n syvyydessä. http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=323151#summary
Kiinan viime viikkoinen maanjäristys, voimakkuudeltaan 5.9 teki paljon tuhoa.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

OLIPA MIELENKIINTOINEN MATKA! jÄNNITTÄVIÄ HETKIÄ MYÖS!

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi, mikä reissu!!! Takuulla ikimuistoinen, mukava palata muistoissakin sinne.