sunnuntai 27. tammikuuta 2013

huovutus kokeiluni ...

Tässä viikonvaihteessa tein elämäni ensimmäisen huovutuskokeiluni. Aloitin patalapusta. Seuraavassa kuvasarjassa kerron kokeiluni vaiheista. Sain Matleenalta hyviä ohjeita kokeilua varten.
 Viron villalankaa, sukkapuikot 6mm (5mm:n puikkoja ei löytynyt ja 6set osoittautuivatkin sopiviksi).

 35 s, 46 kerrosta. Patalapun koko alussa: l. 23 cm, k. 21 cm
 Ensimmäinen huovutusyritys pesukoneen hienopesuohjelmassa 40 asteessa. Huopumista ei tapahtunut juuri ollenkaan. Patalapun koko oli kuivatuksen jälkeen: l. 23 cm, k. 19 cm.
 Uusi yritys...kirjopesuohjelma 50 asteessa. Molemmilla kerroilla laitoin koneeseen myös pari froteepyyhettä. Patalappu huopui hyvin ja tasaisesti.
Virittelin patalapun nuppineulojen avulla silityslaudalle kuivimaan.
Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen. Patalapun koko on huovuttamisen ja kuivatuksen jälkeen l. 17.5 cm ja k. 14 cm ja se  on tasaisesti huopunut ja riittävän paksu.
Tämä kaikki siksi, että lupasin neuloa ystävälleni pannumyssyn ja päätin tehdä huovutetun virolaisesta villalangasta.  Kiitos Matleenalle hyvistä vihjeistä! :) Pannumyssyn teko voi alkaa!

1 kommentti:

Matleena kirjoitti...

Mukava oli lukea kokeilustasi! Kiitos itsellesi näin seikkaperäisestä selostuksesta huovutuksestasi, saatanpa minäkin hyödyntää näitä. Nyt jään odottamaan sitä pannumyssyä. :)