sunnuntai 27. tammikuuta 2013

huovutus kokeiluni ...

Tässä viikonvaihteessa tein elämäni ensimmäisen huovutuskokeiluni. Aloitin patalapusta. Seuraavassa kuvasarjassa kerron kokeiluni vaiheista. Sain Matleenalta hyviä ohjeita kokeilua varten.
 Viron villalankaa, sukkapuikot 6mm (5mm:n puikkoja ei löytynyt ja 6set osoittautuivatkin sopiviksi).

 35 s, 46 kerrosta. Patalapun koko alussa: l. 23 cm, k. 21 cm
 Ensimmäinen huovutusyritys pesukoneen hienopesuohjelmassa 40 asteessa. Huopumista ei tapahtunut juuri ollenkaan. Patalapun koko oli kuivatuksen jälkeen: l. 23 cm, k. 19 cm.
 Uusi yritys...kirjopesuohjelma 50 asteessa. Molemmilla kerroilla laitoin koneeseen myös pari froteepyyhettä. Patalappu huopui hyvin ja tasaisesti.
Virittelin patalapun nuppineulojen avulla silityslaudalle kuivimaan.
Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen. Patalapun koko on huovuttamisen ja kuivatuksen jälkeen l. 17.5 cm ja k. 14 cm ja se  on tasaisesti huopunut ja riittävän paksu.
Tämä kaikki siksi, että lupasin neuloa ystävälleni pannumyssyn ja päätin tehdä huovutetun virolaisesta villalangasta.  Kiitos Matleenalle hyvistä vihjeistä! :) Pannumyssyn teko voi alkaa!

torstai 24. tammikuuta 2013

kori ja säärystimet

Viime aikojen käsityöni ovat olleet aika tumman sävyisiä. Musta kori ja tumman harmaat säärystimet. Ne eivät kuitenkaan kuvaa mitenkään tunnelmiani, vaan  värien valinta on tehty tilaajien toiveiden mukaan.
Kori on ohutta ontelokudetta, virkkuukoukku 7 mm ja kudetta meni 205g.
 
 Säärystimet ovat 7 veljestä lankaa, 125 g ja  puikoilla 3.5. Aikaisemmista säärystimistä poiketen, levensin hieman  neulosta alaosassa ja neuloin jalan alle menevän lenkin.


lauantai 19. tammikuuta 2013

säärystimiä ja koreja...

Tässä viime vuoden lopulla virkattuja koreja...valmistuivat aivan joulun alla. Ohut eko-ontelokude ja virkkuukoukku 7 mm.

Säärystimet lämmittävät mukavasti pakkaskeleillä. Tänään amulla klo 8 aikaan lämpömittarissa oli kylmyyttä -31 asteen verran.
Tammikuun alussa tein kahdet mustat säärystimet ja kolmannet tummanharmaat ovat puikoilla. Lanka on 7 veljestä ja puikot 3,5 mm. Yhteen säärystinpariin menee lankaa 118 g.
 Alla olevaan kuvaan tuli erikoinen värimuutos, lähikuva mustasta säärystimestä onkin tumman harmaa. Salamavalo varmaan muutti väriä.

Tässä toiset säärystimet ovatkin jo omistajansa sääriä lämmittämässä. Tämä kuva on taas hieman epätarkka, kuvattu Lumia 900:n kameralla...ei hyvä :(

lauantai 12. tammikuuta 2013

virkkausta ja virkkuukoukkuja...

Tässä vielä viime vuoden puolella virkattuja ontelokudekoreja. Näitä pikkukoreja tein muutamia joululahjaksi. 7 mm:n virkkuukoukkukoukku oli sopiva ohuelle eko-ontelokuteelle.
Tässä osa varastoni virkkuukoukuista. Koukut ovat metallia (alumiinia) ja erivärisiksi käsiteltyjä. Eivät katkeile virkatessa ja muutenkin luistavia ja kevyitä käyttää. Jos olet kiinnostunut näistä virkkuukoukuista, voit lähettä postia ja kysellä lisätietoja. Postauksen lopusta löytyy mahdollisuus viestin lähettämiseen.




sunnuntai 6. tammikuuta 2013

isoja ja pieniä sukkia...

Tässä vielä joulukuussa kudottuja sukkia. Isot ovat kokoa 48 ja kaksi paria pieniä junasukkia ovat vauvakokoa ja menivät n. puolivuotiaille pienille kaksospojille. Lanka on 7 veljestä, isot sukat 178 g ja pienet yhteensä 123g.

 
Harmaat perussukat ovat kokoa 40-41, 130 g.


Langan kulutus neuleisiin joulukuussa 1190 g. 
Trikoo- ja ontelokudetta virkkauksiin 1123 g

Kaikki joulukuun väkerrykset eivät eivät ole vielä täällä blogissa, mutta ilmestyvät varmaan lähiaikoina. 

Vuoden 2012 langan kulutus neuleisiin ja virkkaukseen 6.626 kg.

Vuoden 2012  ontelo- ja trikookuteen kulutus virkkaukseen 7.273 kg.


perjantai 4. tammikuuta 2013

lasten lapaset

Vuodenvaihteessa valmistui vielä parit pienet lapaset. Keltaiset joulukuun lopulla ja punaiset tammikuun puolella eli ovat tämän vuoden ensimmäinen neulejuttu.

Molemmat ovat valmistettu 7 veljestä langasta, punaiset 40 g ja keltaiset 58 g, sukkapuikot 3,5.
Lasten lapasiin sopii  pitkä varsi, ainakin näiden lapasten käyttäjän äiti on sitä mieltä. Pysyvät paremmin paikoillaan (tarkoitan lapasia, en lapsia :) )... eikä jää ilmarakoja ranteisiin, josta lumi ja pakkanen pääsee sisään. Äitini aikanaan neuloi tämän näköisiä lapasia. Minullakin oli tämmöiset varsilapaset.

tiistai 1. tammikuuta 2013

Inkeri-sukat

Vuoden viimeiset sukat. Löysin Inkeri-sukkien ohjeen jo yli vuosi sitten. Nyt joulun välipäivinä oli sopivaa aikaa niiden neulomiseen. Raitojen jälkeen neuloin ohjeesta poiketen pienen pätkän resoria ja kantapään tein kaksinkertaisen kantapään ohjeella. Inkeri-sukkien ohje löytyy täältä.

Neulottu 7 veljestä langasta, sukkien koko 37, lankaa meni 128 g ja sukkapuikot 3.5.